14/3 Valpis nästan två veckor, och bilder

Söndagen den 2/3 föddes lilla Sprattel (hon heter så tills hon är döpt på riktigt i alla fall ;)) med kejsarsnitt. Hon är naturligtvis HEEEELT underbar! :) En alldeles normal valp, verkar frisk och fin på alla vis.

Bilder på underverket - tja, jag insåg att det var BETYDLIGT snabbare och enklare att lägga ut bilder på mina hundars blogg, så det är där de hamnat... alltså på https://kilapirra.wordpress.com

Men EN liten bild ska vi väl få in här också! :)

 

26/2 I väntans tider...

Idag är det en vecka kvar till beräknad valpning. Jag väntar med spänning!!!

Har hunnit ta ett andra ultraljud för ett par veckor sedan, och det syntes fortfarande bara en valp. Nå, ultraljud är inte tvärsäkert, så jag hoppas att det gömmer sig en till där - de har ju som så mycket nöje av varandra om de är flera! Men är det bara en så är jag jättenöjd ändå, bara allt går bra och valpen och Pirra får vara pigga och friska!

På ultraljudet syntes det då tydligt att det var en livlig krabat, den sprattlade som bara den :) Och här om dagen kunde jag känna på Pirra-magen hur den sparkade och sprattlade hej vilt med småtassarna :) Så tills vi vet vart den flyttar, och vad nya familjen vill att den ska heta, så heter den Sprattel! :)

Pga skraltig matte så har det dröjt med att fixa i ordning "barnkammaren" - men nu är det i alla fall röjt därinne, och Pirra och jag funderar för fullt på hur vi ska inreda :) Ny dator är fixad, men pga samma skralt så har jag inte börjat joxa till kameran med nydatorn, sorry... Men om inte förr så när valpen/valparna fötts så MÅSTE jag ju bara ordna det! :) Inte kan man ha en valpsida utan valpbilder!  

 

27/1 2014 Dräktig! :)

I onsdags tog jag ett mycket tidigt ultraljud på Pirra - veterinären kunde se en liten valp där i magen! :) Med tanke på att det är så tidigt och de är så pyttiga så är ju inget säkert. Dels kan det finnas fler valpar där inne, som inte syntes, dels KAN det ju faktiskt också hända att nåt händer med valpen/valparna. Men tills jag vet nåt annat så tänker jag i alla fall glädjas åt att det bor minst en liten valp i Pirra-magen! :))

Har försökt lägga in lite bilder på Pirra och Likör på bildsidan, men det går inte så bra eftersom min gamla dator är nära döden. Så snart jag får "ändan ur" så ska jag inhandla en nyare dator, och DÅ kommer det bilder! :)

Om ett par veckor ska jag ta ett nytt ultraljud - återkommer med rapport då!

 

 

7/1 2014  Parning till slut! :)

Pirra höll på sig minsann! Eftersom det var massvis av helger kring hennes höglöp så var inte laboratorierna öppna, så vi kunde inte ta blodprov (progesteron), som ju är en betydligt säkrare indikator på ägglossning/höglöp, utan fick nöja oss med utstryk. Efter första utstryket den 23/12 sa veterinären att vi nog inte borde vänta alltför länge med parning - så vi åkte till Likör första gången redan på julafton. Nåväl, då var det INTE dags, Pirra var inte nådig mot Likör när han försökte... Men efter som blev hon gladare och gladare i honom. Det hann bli allt som allt åtta svängar till familjen Likör innan det äntligen var dags - på det nya årets första dag blev det en ordentlig parning med hängning. Nå, både Pirra och jag tyckte det var trevligt att umgås med Likör med familj, även om det nu blev en massa körande :)

Om nu allt går enligt plan så ploppar valparna ut i början på mars. Såklart ska Pirra ultraljudas före det, så vi vet ifall det bor några kelpiebarn därinne.

 

 

18/12 2013  Löp!  

I förrgår började Pirra löpa! Så vi hoppas på parning nån gång mellan jul och nyår! Så otroligt bra tajmat, jag skulle ändå åka ner till Haparanda till släkt och vänner den 25-29e! Nu får vi betydligt närmare till Likör - sparar både tid och bränsle :) DUKTIG Pirra, snacka om lydig hund! ;) 

Hmmm... när DET nu gick så bra, måntro om man skulle våga sig på en beställning från henne? Vi har två tikvalpar och en hanvalp förhandsbokade. Skulle man våga sig på att tro att man får ut en till av varje till fantastiskt bra hem? Tre tikvalpar och två hanvalpar då tack! :) Och fler än fem ska jag nog inte önska även om det skulle dyka upp superbra valpköpare - jag vill ju hinna lära dem så mycket innan det är dags för leverans - att det inte är farligt att vara ute i stora världen utan syskon och mamma, att gå i koppel, att mänskohänder är jättesnälla och det är mysigt att bli hanterad, att åka bil med och utan syskon o.s.v. Och så framåtsändande, sökmarkering, kryp, sidoförflyttningar... ;) Nä, vi nöjer oss nog med del 1, annars blir det leverans vid fem års ålder ungefär ;))

Nå, nå, först ska det bli en parning - vi får väl se hur kräsen Pirra är. Likör är JÄTTESNYGG, men smaken är ju olika... 

 

Och så en liten bild på Pirra som barn: